Výhody kamennej dosky

Pracovná doska z kameňa , či už prírodného alebo technického je určite v dnešnej dobe veľmi žiadaný materiál na kuchynskú linku. Na základe našich skúsenosti a referencii od zákazníkov môžme konštatovať že hlavú rolu pri jej výbere zohrávajú dva aspekty, funkčnosť a estetika.

Z funkčného hľadiska je pre zákazníka výhodou, že voda z prípravy pokrmov alebo umývania riadov sa môže ponechať na doske ľubovoľne dlhý čas a nespôsobí jej znehodnotenie, pričom sa dá zviesť jedným ťahom do drezu -v prípade že je drez montovaný zo spodku. Pracovná plocha sa ľahko udržiava čistá a hygienická. Kamenná doska urýchľuje ochladenie varených pokrmov v hrncoch pred tým ako ich umiestnime do Chladničky. V prípade prírodných kameňov sa nemusíme obávať uložiť na leštený povrch Hrniec s vriacou vodou alebo pekáč z rúry. Kameň sa dá v prípade poškodení lepiť-tmeliť-leštiť pričom aj po desiatkach rokov sa dá dosiahnuť oživenie lesku aký dosahoval pri zakúpení. Investícia ostáva s Vami počas životnosti celej kuchyne ,pokiaľ sa nerozhodnete meniť jej dispozíciu.

Estetický aspekt zohráva tak isto pri výbere kameňa značnú rolu. Lesk pracovnej dosky dotvára Vašej kuchyni formálny a čistý vzhľad. Pri tvarovaní pohľadovej hrany je možné umocniť dizajnový štýl celej kuchyne. Ak máte radi minimalistický vzhľad hrana je rovná so skosením, pri provensalskom oblá hrana, pri rustikálnom sa dá použiť tvarová v tvare písmena F . Najpodstatnejšiu rolu hrá v prípade prírodných kameňov krása a jedinečnosť ich štruktúry , ktorá je nezameniteľná pre každú jednu dosku. Tuhnutie magmy pod zemským povrchom za pôsobenia vysokých teplôt a tlakov sa postaralo o dokonalé umelecké dielo ktoré často krát chcete mať aj doma. U technických kameňov je zase možnosť vybrať si z nekonečnej škály farebných odtieňov dokonale imitujúcich prírodný vzhľad, ktorý sa prejavuje žilami, vrásami alebo zrnami kryštálov.